Naleśniki z mąką gryczaną 196g

Naleśniki z mąką gryczaną 196g

11,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Naleśniki z mąką gryczaną to świetna propozycja na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację dla smakoszy słodkich placuszków.  Można je podać bez niczego, same też smakują świetnie, a można dodać do nich dowolne składniki tak, żeby każdy znalazł swój smak i mógł zachwycać się smakiem tych naleśników bez końca.  Delikatne i puszyste ciasto rozpływa się w ustach, a to już z pewnością przekona do ich zjedzenia nawet tych najbardziej niezdecydowanych.

Nadadzą się idealnie dla osób będących na diecie bezglutenowej, dlatego że powstają z mąki gryczanej będącej królową bezglutenowych mąk.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANA:

W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody̨, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto – jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.

 

EAN
5903317213017

Składniki

mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*,  proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)), kurkuma*, sól himalajska 

* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 280 kcal
Tłuszcz 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g
Węglowodany 32 g
w tym cukry 2,4 g
Białko 9,5 g
Sól 0,56 g