Makaron z jarmużem, cukinią i szpinakiem 180g
6,49 zł
Brak w magazynie
Dostawa
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.
Opis Produktu
Makaron z jarmużem, cukinią i szpinakiem to smaczne, zdrowe i sycące danie, które można przygotować w 20 minut, bez zbędnego bałaganu i kombinowania. Ono samo może być pełnym posiłkiem, a może stanowić część obiadu. Znakomity pomysł na obiad dla wegetarian oraz wielbicieli zielonych warzyw i ziół. Makaron jest bardzo delikatny i znakomicie łączy się z cukinią, a całości aromatu i koloru dopełnia świeży szpinak i jarmuż. Ciężko będzie obok takiego smakołyka przejść obojętnie.
Sam smak to nie wszystko jednak. Ta propozycja to prawdziwa bomba witaminowa, bogata w żelazo, luteinę, wspomagającą widzenie i antyoksydantów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.
PROPOZYCJA PODANIA
Doprowadź do wrzenia 250 ml śmietanki 18%. Dodaj 150 g pokrojonego sera pleśniowego i mieszaj aż ser się rozpuści, a całość uzyska kremową konsystencję. Dodaj sos do ugotowanego według przepisu makaronu i wymieszaj całość. Smacznego!
Składniki
makaron z pszenicy durum 84%, brokuł suszony, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), cukinia suszona 3%, szpinak suszony 1%, jarmuż suszony 1%, czosnek suszony, papryka chili, gałka muszkatołowa.
Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Wartości Odżywcze
Wartość Odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 353 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 66 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0,07 g |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.