Makaron ze szpinakiem, pomidorami i papryką 180g
6,49 zł
Brak w magazynie
Dostawa
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.
Opis Produktu
Makaron ze szpinakiem, pomidorami i papryką to bardzo aromatyczna propozycja na obiad bądź dodatek do niego dla wielbicieli intensywnych smaków. Zdrowe i pożywne danie jest szybkie w przygotowaniu, więc spodoba się tym, którzy nie maja czasu na przygotowanie od podstaw pełnowartościowego posiłku.
Nie może go również zabraknąć na wegańskim i wegetariańskim stole.
Całość jest przygotowana z najwyższej jakości składników pochodzenia naturalnego. Zdrowe, pożywne i niezwykle smaczne.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.
PROPOZYCJA PODANIA
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. W garnku wymieszaj 2 jajka, 2 łyżki mleka, 100 ml śmietany 18% i 50 g startej mozzarelli. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni, przełóż na nią ugotowany makaron, dociśnij i zalej masą jajeczno-serową. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu aż jaja się zetną. Całość posyp startą mozzarellą i parmezanem, przykryj i poczekaj aż ser się stopi. Smacznego!
Składniki
makaron z pszenicy durum 86%, pomidor suszony 5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), szpinak suszony 2,5%, papryka suszona 2%, czosnek suszony, papryka chili 0,3%.
Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Wartości Odżywcze
Wartość Odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 347 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 68 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,09 g |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.