Pierzga pszczela to jeden z cenniejszych produktów, które możemy otrzymać od pszczół. Jest on nie tylko wyjątkowy ze względu na proces, w jakim jest on tworzony przez te małe owady, ale i bogaty skład i realny wpływ na nasz organizm. Używa się pierzgi zarówno w kuchni, jak i profilaktyce i lecznictwie.
Zaleca się jej stosowanie przy problemach z niedokrwistością, chorobach jelit, układu nerwowego i nadciśnienia. Podawanie pierzgi jest wskazane także w stanach silnego wyczerpania psycho-fizycznego organizmu. Najczęściej po przebytej ciężkiej chorobie, operacji czy okresie bardzo nerwowym.
Stosowanie:
leczniczo- ok 5 g na dobę przez okres jednego miesiąca.
Dawkowanie:
100 g czystej pierzgi ugnieść w moądzierzu, dobrze wymieszać z jednym kilogramem miodu i zażywać jedną łyżkę stołową takiej mieszanki rano na czczo.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.