Kasza Jęczmienna Pęczak BIO 500g to dla wielu obowiązkowy bywalec w kuchni. Uniwersalna w zastosowaniu i delikatna w smaku kasza sprawdza się w wielu daniach. Niektórzy nie wyobrażają sobie nie mieć jej w szafce kuchennej. Jest przede wszystkim składnikiem krupniku, jak i również wielu sosów. Pasuje do każdego rodzaju kuchni, dzięki czemu każdy może cieszyć się jej smakiem i korzystać z dobra, jakie nam funduje kasza jęczmienna.
Kasza Jęczmienna Pęczak BIO 500g Jest solidnym magazynem witaminy PP oraz potasu i magnezu. Daje uczucie sytości, więc osoby na diecie z pewnością się nią zainteresują. Dodatkowo kasza jęczmienna pomaga zapobiegać anemii, reguluje napięcie nerwowe, a także wzmacnia włosy, skórę i paznokcie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu przez około 20 minut.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.