Quinoa trójkolorowa (komosa ryżowa) BIO 500g

Quinoa trójkolorowa (komosa ryżowa) BIO 500g

19,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Quinoa trójkolorowa nazywana jest potocznie komosą ryżową. Sprawdza się idealnie jako składnik zup, a także jako dodatek do sosów czy warzyw. Wiele osób używa ja także przy okazji pieczenia ciast czy tworzenia deserów. Jest zdrowa, ponieważ dostarcza organizmowi białko, kwasy tłuszczowe, a także witaminy. Charakteryzuje się również właściwościami antyoksydacyjnymi.

 

Sposób przygotowania:

przelać gorącą wodą na drobnym sicie. Następnie do 500 ml zagotowanej wody wsypać 200 g ziarna quinoa i gotować około 25 min. Solić pod koniec gotowania.

 

 

Składniki

quinoa trójkolorowa (komosa ryżowa)* 100%

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 368 kcal
Tłuszcz 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,71 g
Węglowodany 57,1 g
w tym cukry 1,34 g
Białko 14,1 g
Sól 0 g