Fasola adzuki BIO 400g

Fasola adzuki BIO 400g

9,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Fasola adzuki BIO to produkto pochodzący z rolnictwa ekologicznego, którego cechą rozpoznawczą, prócz intensywnego fioletowo-czerwonego koloru, jest słodki, lekko orzechowy smak. Jest bardzo uniwersalna w zastosowaniu. Pasuje wspaniale do ryżu, zup i dań jednogarnkowych. Wzbogaci smak past, pasztetów i farszy. Nada im wyrazistego koloru i podkręci smak. Idealnie komponuje się zarówno z potrawami mięsnymi, jak i tymi z kuchni wegańskiej czy wegetariańskiej.

Fasolka adzuki, albo inaczej, czerwona soja jest bogata w wiele witamin i cennych minerałów. Jest niskokaloryczna, więc osoby chcące zrzucić kilka kilogramów z pewnością nie przejdą obok niej obojętnie. Ze względu na wysoka zawartość białka, fasola ta jest świetnym zamiennikiem mięsa.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować od 40 min do 1 godz., w tej samej, nieosolonej wodzie, solić dopiero pod koniec gotowania.

 

Składniki

fasola adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 352 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
Węglowodany 63,4 g
w tym cukry 3,2 g
Białko 20,2 g
Sól 0,017 g