Gdy stragany uginają się od świeżutkich warzyw aż chce się gotować. Zazwyczaj kupiłabym wszystko. Dziś zaproponuję Wam sycącą zupę z wiosennych warzyw z komosą ryżową.
Składniki :
– pęczek botwinki wraz z buraczkami
– garść fasolki
– pęczek włoszczyzny
– 3 średnie ziemniaki
– 100 g komosy ryżowej AURA HERBALS
– pół pęczka kopru
– 2 liście laurowe
– 3 ziarenka ziela angielskiego
– łyżka masła klarowanego Ghee
– pieprz
– sól himalajska
Sposób przygotowania
1. Umyj wszystkie składniki.
2. Obierz warzywa. Selera, marchewkę, pietruszkę, buraczki pokrój w kosteczkę.
3. Rozpuść łyżkę masła klarowanego w garnku. Gdy masło się rozpuści wrzuć pokrojone wcześniej
w kosteczkę warzywa.
4. Podsmażaj chwilę. Następnie zalej wodą i dodaj ziele angielskie i liść laurowy.
5. Obierz i pokrój ziemniaki i fasolkę. Pokrój botwinkę
6. Po 20 minutach gotowania wywaru z warzyw wrzuć do garnka ziemniaki, fasolkę oraz botwinkę.
7. Pod bieżącą wodą opłucz komosę i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 15 min.
8. Posiekaj koper i kolendrę.
9. Dopraw zupę do smaku.
10. Podawaj ze świeżo posiekanymi ziołami.