EKO Żurek Domowy
Polska kuchnia jest pyszna, a Ekologiczny Żurek Domowy to zupa, która ma w Polsce naprawdę wielu fanów jadających go nie tylko na Wielkanoc. Podstawą dobrego żurku jest wysokiej jakości zakwas. Runoland to polski producent (rodzinna firma), który stawia na tradycyjne metody produkcji, proste składy i produkty z certyfikatami eko. Dzięki odpowiedniemu doborowi przypraw i wysokiej jakości składników eko żurek domowy jest doskonałym pomysłem na szybkie i smaczne danie dla całej rodzinny. Zupę można wzbogacić o jajko na twardo i białą kiełbasę, dla uzyskania tradycyjnego smaku, lub innymi dodatkami np. pieczonymi ziemniakami lub wędzonym tofu, dzięki czemu pozostanie daniem wegańskim.
Żurek – sposób przygotowania: Pokroić kiełbaskę, przełóż do garnka. Następnie zalej 2 litrami wody, dodając ziele angielskie, liść laurowy, pora i marchewkę. Gotuj na niewielkim ogniu ok. 35 minut. Odcedź, wywar przelej do garnka, kiełbasę pokrój w grube plasterki. Następnie należy zagotować wywar i dodać do niego zakwas firmy Runoland. Gdy mamy to już wszystko gotowe dodajemy pokrojoną kiełbaskę. Według uznania doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i zabiel 125 ml śmietany 22 proc. Na koniec wkrój jajko na twardo. Jeśli chcesz możesz również dodać trochę chrzanu. Świetnie również pasują 1-2 suszone borowiki!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.