Czekolada ciemna z piernikiem – bean-to-bar 100g to naturalny, zdrowy produkt o doskonałym smaku.
Czekolada Beskid jest ręcznie wytwarzana w manufakturze w Żywcu. Proces produkcyjny „Bean to Bar”, czyli „od ziarna do tabliczki” obejmuje 1. sortowanie ziaren kakaowca 2. prażenie 3. śrutowanie (miażdżenie) 4. rafinację (rozdrabnianie) 5. konszowanie (mieszanie masy kakaowej) 6. dodanie składników (cukier trzcinowy / mleko w proszku) 7. temperowanie (obróbka temperaturą – wysoką i niską) 8. formatowanie produktu gotowego
W celu uzyskania wyjątkowego smaku i aksamitnej konsystencji, proces mieszania masy trwa nawet 3 doby. Proces produkcyjny od ziarna do tabliczki stanowi gwarancję jakości.
Czekolada ciemna z piernikiem – bean-to-bar 100g nie zawiera sztucznych dodatków.
Przekonaj się, jak smakuje rzemieślnicza czekolada!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.