Gotowy bigos jarski jest wegetariański, zdrowy a przede wszystkim pysznym! Jeśli nie przepadasz za kiełbasą w bigosie to koniecznie musisz spróbować tej wersji.
Pierwotnie bigos był mieszaniną wszelkiego mięsiwa, czymś w rodzaju gulaszu. Nawet nie było w nim kapusty. Kapusta w bigosie to wcale nie taki stary wynalazek jakby się mogło wydawać. Potrawa ma swój początek w wieku XV kiedy to odkryła ją oszczędna gospodyni chcąca zużyć resztki pozostałe po świętach.
Składniki użyte do przyrządzenia bigosu sprawiają, że to danie może okazać się bardzo wartościową potrawą. Kapusta kiszona, która stanowi bazę dla smacznego bigosu jest bogatym źródłem witamin z grupy B i witaminy C. Ponadto zawiera sporo błonnika, który wspomaga proces trawienia i daje uczucie sytości.
Firma Runoland oferuje nam pyszne i przede wszystkim zdrowe przetwory. Tworzone są na tradycyjnych recepturach i z wysokiej jakości składników.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.