BIO Pasta Warzywna z Soczewicą 160g

BIO Pasta Warzywna z Soczewicą 160g

8,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Pyszna pasta warzywna z soczewicą. Doskonale sprawdzi się nie tylko w roli dodatku do pełnoziarnistego chleba, ale również fantastycznie uzupełni wafle ryżowe.  Pasta idealnie smakuje też w połączeniu z pomidorkami oraz szczypiorkiem. Jest to pyszna a przede wszystkim zdrowa przekąska.

Większość gatunków soczewicy jest dobrym źródłem żelaza, które ma znaczenie w budowaniu odporności, zdrowia w ciąży i zapobiegania anemii. Aby zwiększyć wchłanianie żelaza, do posiłku z soczewicą warto dorzucić produkt bogaty w witaminę C.

Według tradycyjnej medycyny chińskiej soczewica działa korzystnie na serce i układ krążenia, stymuluje system nadnerczy, a ponadto wzmaga aktywność i witalność nerek.

Firma Primavika jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych producentów wysokiej jakości wegetariańskiej żywności. Konsumenci mogą wybierać z szerokiego wachlarza starannie opracowywanych i przygotowywanych produktów. Uwagę zwraca się na każdy szczegół w procesie produkcji. Wyroby są zdrowe, naturalne i smaczne, bo to, co jemy, wpływa na to, jak się czujemy.

Składniki

woda, soczewica zielona*25%, soja*, marchew 10%, seler korzeń*10%, pietruszka korzeń*8%, cebula*6%, olej słonecznikowy*, bulion warzywny* (sól morska, mąka ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*), skrobia kukurydziana natywna, sól morska, por*1%, syrop z agawy*, przyprawy*, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę*), sos sojowy jasny (woda, soja*, sól), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 541 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 12 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 3,8 g
Białko 7,4 g
Sól 1,70 g