Kajmak o Smaku Orzechowym
Kajmak o Smaku Orzechowym to jeden z ulubionych smaków kajmakowych. Wy również z pewnością pokochacie go za jego intensywnie orzechowy smak.
Kajmak jest wytwarzanym tradycyjnie kremem na bazie mleka. Jego sekret tkwi w długotrwałej karmelizacji mieszaniny mleka i cukru, bez zbędnych dodatków. Nie zawiera barwników, zagęstników, konserwantów ani dodatku tłuszczów.
Idealnie sprawdzi się do kanapek, naleśników czy lodów. Można nim także dekorować mazurki oraz nadziewać samodzielnie upieczone rogaliki.
Polder Kajmak
Jest największym w Polsce wytwórcą kajmaków i gotowych mas kajmakowych. Gotowany przez nich kajmak został wpisany na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych i Regionalnych jako produkt tradycyjny Pomorza i Kujaw. Za wytwarzanie produktu zgodnie z tradycyjną recepturą zachowując najwyższe standardy jakościowe uzyskali znak “Jakość Tradycja”. A Regionalny charakter produktu został wyróżniony znakiem “Dziedzictwo kulinarne- Kujawy i Pomorze”.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od od 20C do 200C przez 6 miesięcy od daty produkcji. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.