Krem Mleczny o Smaku Kakaowo - Orzechowym 530g Polder Kajmak

Krem Mleczny o Smaku Kakaowo – Orzechowym 530g Polder Kajmak

17,99 

Brak w magazynie

Bez konserwantów
Bez oleju palmowego
Bez syropu glukowo-fruktozowego
Polski produkt
Produkt regionalny

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Krem Mleczny o Smaku Kakaowo-Orzechowym 530g Polder Kajmak

Krem Mleczny o Smaku Kakaowo – Orzechowym to niewątpliwe ulubieniec wszystkich dzieci, ale nie tylko. Wasze pociechy również pokochają go za jego czekoladowo – orzechowy smak.

Powstał na bazie kajmaku z dodatkiem kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.

Kajmak jest wytwarzanym tradycyjnie kremem na bazie mleka. Jego sekret tkwi w długotrwałej karmelizacji mieszaniny mleka i cukru, bez zbędnych dodatków. Nie zawiera barwników, zagęstników, konserwantów ani dodatku tłuszczów.

Idealnie sprawdzi się do kanapek, naleśników czy lodów. Można nim także dekorować mazurki oraz nadziewać samodzielnie upieczone rogaliki.

Skład:

mleko pełne pasteryzowane, cukier, mleko pełne w proszku, śmietanka kremowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona), aromaty

Informacja dla alergików: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Polder Kajmak

Jest największym w Polsce wytwórcą kajmaków i gotowych mas kajmakowych. Gotowany przez nich kajmak został wpisany na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych i Regionalnych jako produkt tradycyjny Pomorza i Kujaw. Za wytwarzanie produktu zgodnie z tradycyjną recepturą zachowując najwyższe standardy jakościowe uzyskali znak “Jakość Tradycja” a regionalny charakter produktu został wyróżniony znakiem “Dziedzictwo kulinarne- Kujawy i Pomorze”.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w temperaturze od 20C do 200C przez 6 miesięcy od daty produkcji. Chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Bez dodatku tłuszczów trans

Kajmak to zdrowsza alternatywa W przeciwieństwie do popularnych kremów producent nie dodaje do kajmaku tłuszczów nienasyconych. Kajmak jest kremem na bazie mleka.

Wytwarzany tradycyjnie

Wpisany na listę produktów tradycyjnych i regionalnych ministerstwa rolnictwa. Kajmak Polder jest członkiem Europejskiej sieci dziedzictwa kulinarnego.

 

Bez barwników

Brązowy kolor kajmaku pochodzi od naturalnej karmelizacji cukru. Bez sztucznych barwników.

Polska firma rodzinna

Kajmak Polder jest od 21 lat na polskim rynku. Firma od początku ma charakter rodzinny.

Wielokrotnie nagradzany

Kajmak został wyróżniony znakiem Jakość – Tradycja. Przedsiębiorstwo w uznaniu za szybki rozwój otrzymało prestiżową nagrodę Gazeli Biznesu.

 

 

Składniki

mleko pełne pasteryzowane, cukier, mleko pełne w proszku, śmietanka kremowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona), aromaty

Informacja dla alergików: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1280 kj/304 kcal
Tłuszcz 10,13g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,12g
Węglowodany 45,01g
w tym cukry 40,80g
Białko 7,38g
Sól 0,4g