Ziemniaki au Gratin 300g

Ziemniaki au Gratin 300g

17,99 

Brak w magazynie

Polski produkt
produkt rzemieślniczy
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Ziemniaki au Gratin 300g

Ziemniaki au Gratin 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera zapiekankę z ziemniaków i śmietany, z dodatkiem tymianku, gałki muszkatołowej i białego pieprzu. Połączenie dobrze znanego i lubianego smaku zapiekanych ziemniaków z delikatnym sosem śmietanowym daje nam poczucie spokoju i sytości. Aromatyczne, ale nie dominujące przyprawy uzupełniają to wrażenie wyszukanej prostoty! Można jeść jako samodzielne danie z sałatką ze świeżej sałaty masłowej z prostym winegretem. Świetnie pasuje do duszonych mięs. Świetnie też uzupełni inne mięsne dania. Ale jeszcze lepiej będzie smakować z gęstymi warzywnymi potrawami typu ratatouille, czy caponata. Spróbujcie też połączyć je z sosem z maślaków, czy podgrzybków!

Sposób przygotowania

Dania z oferty Kogoota można w prosty sposób przygotować do spożycia. Firma rekomenduje dwa szybkie sposoby. Po pierwsze możesz po prostu włożyć zamkniętą puszkę, bez papierowego opakowania, do gorącej wody na ok. 10 minut. Po tym czasie otwierasz puszkę przekładasz danie na talerz i podajesz. Kolejna metoda to po prostu podgrzewanie zawartości konserwy na patelni lub w rondlu. Po ok. 5 minutach posiłek jest gotowy. Nic trudnego!

Czy wiesz, że…

Gratin to technika kulinarna pochodząca z tradycyjnej kuchni francuskiej. Samo słowo pochodzi od francuskiego czasownika gratter, które znaczy skrobać. Polega ona na zapiekaniu głównego składnika z dodatkami w ten sposób, aby utworzyła się na nim rumiana chrupiąca skórka. Najczęściej efekt ten uzyskuje się przy użyciu bułki tartej, tartego sera, jajka, śmietany lub masła. Termin ten można zastosować do dowolnego dania wykonanego tą metodą. Gratin jest zwykle przygotowywany w płytkim naczyniu. Zapiekanka jest pieczona lub opiekana, aby utworzyć złotą skórkę na wierzchu i często jest podawana w naczyniu do pieczenia.

Oprócz dobrze znanych dań ziemniaczanych, takich jak gratin dauphinois, gratin można stosować do wielu innych dań warzywnych lub makaronowych. A nawet mięsnych, rybnych i z owoców morza.

Tego typu warzywne zapiekanki wydają się być obecnie domeną kuchni anglosaskiej.

Kogoot

Konserwy firmy Kogoot zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez renomowanych szefów kuchni wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Marka to koncept stawiający na pierwszym miejscu smak, bez kompromisów. Puszki nie zawierają żadnych konserwantów., wszystko dzięki sterylizacji szczelnie zamkniętej konserwy. Do każdego dania dobierane są indywidualnie optymalne warunki. Pozwala to na zachowanie smaku i odpowiedniej konsystencji potraw.

Składniki

ziemniaki, śmietanka, sól, świeży tymianek, gałka muszkatołowa, biały pieprz

Informacja dla alergików: Produkt zawiera laktozę i białka mleka krowiego.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1113 kJ/266 kcal
Tłuszcz 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8g
Węglowodany 13g
w tym cukry 1,5g
Białko 1,9g
Sól 0,89