Stek z Bawety w Sosie Koreańskim z Zielonego Pieprzu 300g
36,99 zł
Ostatnie sztuki. Kup teraz!
Dostawa
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.
Opis Produktu
Stek z Bawety w Sosie Koreańskim z Zielonego Pieprzu 300g
Stek z Bawety w Sosie Koreańskim z Zielonego Pieprzu 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Do przyrządzenia tego dania została użyta wołowina Black Angus. Mięso jest delikatne, soczyste, drobnowłókniste i wyraźnie marmurkowate. A sos umami z zielonym pieprzem znakomicie podkreśla jego smak.
Świetnie sprawdzi się w towarzystwie pieczonych ziemniaczków z rozmarynem i odrobiną świeżego masła. Doskonale pasuje również do pszennej kaszy bulgur przygotowanej z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Na wykwintną kolację warto położyć danie na ugotowanym al dente i zwiniętym w luźne gniazdo makaronie typu pappardelle. W każdym przypadku warto pamiętać o dekoracji. Świetnie się do tego nadają świeże zioła. W tym wypadku idealna będzie natka pietruszki lub lubczyku.
Sposób przygotowania
Dania z oferty Kogoota można w prosty sposób przygotować do spożycia. Firma rekomenduje dwa szybkie sposoby. Po pierwsze możesz po prostu włożyć zamkniętą puszkę, bez papierowego opakowania, do gorącej wody na ok. 10 minut. Po tym czasie otwierasz puszkę przekładasz danie na talerz i podajesz. Kolejna metoda to po prostu podgrzewanie zawartości konserwy na patelni lub w rondlu. Po ok. 5 minutach posiłek jest gotowy. Nic trudnego!
Czy wiesz, że…
„Bavette” to francuska nazwa tzw. łaty wołowej. Bawetę wykrawa się z brzusznej części krowy. To część pomiędzy podbrzuszem a wątrobą. Zazwyczaj jest dość długi i płaski. Jest znany z bardzo bogatego smaku i stosunkowo luźnej – rozpływającej się w ustach – konsystencji po prawidłowym przyrządzeniu. Często bywa określany jako „kawałek rzeźnika”. Ponieważ zwykle rzeźnicy rezerwują je dla siebie! Powodem tego jest to, że jest relatywnie tańszy niż najbardziej pożądane kawałki mięsa. Od niedawna staje się coraz bardziej znany z uwagi na niezwykle bogaty, głęboki smak. Wynika on oczywiście z wysokiej zawartości bardzo drobnego tłuszczu śródmięśniowego ( tzw. marmurkowatości).
Niestety, ponieważ tłuszcz śródmięśniowy jest tak cienki, stek z bawety można bardzo łatwo rozgotować i wysuszyć. Dlatego zalecamy szybkie smażenie w wysokich temperaturach, aby uzyskać doskonałe rezultaty. Łata doskonale nadaje się również do duszenia, grillowania oraz pieczenia. Przyrządza się z niej także smaczne bitki, steki oraz zrazy.
Poleca się ją także na okazje, kiedy wymagane jest przygotowanie mnóstwa kawałków mięsa. Długa łata jest do tego idealna. Dodatkowo można przygotowywać je oddzielnie ni uzyskać odpowiedni dla każdego stopień wysmażenia i przyprawienia.
Kogoot
Konserwy firmy Kogoot zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez renomowanych szefów kuchni wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Marka to koncept stawiający na pierwszym miejscu smak, bez kompromisów. Puszki nie zawierają żadnych konserwantów., wszystko dzięki sterylizacji szczelnie zamkniętej konserwy. Do każdego dania dobierane są indywidualnie optymalne warunki. Pozwala to na zachowanie smaku i odpowiedniej konsystencji potraw.
Składniki
baweta wołowa, olej słonecznikowy, masło, łagodny sos pomidorowy, cukier, woda, przyprawa z wyciągiem z lubczyku, pieprz zielony, pieprz czarny, wino czerwone, sos sojowy jasny, sos sojowy ciemny, ocet winny czerwony
Informacja dla alergików: Produkt zawiera soję, laktozę i białka mleka krowiego. Może również zawierać gorczycę i seler.
Wartości Odżywcze
Wartość Odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1807 kJ/432 kcal |
Tłuszcz | 38g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14g |
Węglowodany | 13g |
w tym cukry | 9,8g |
Białko | 1,1g |
Sól | 1,9g |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.