Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g

Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g

37,47 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Konserwy rzemieślnicze Kogoot

Golonko Peklowane w Sosie na Bazie Francuskiej Zupy Cebulowej 300g Kogoot to danie restauracyjne w konserwie rzemieślniczej.

Spróbuj również

Golonko Peklowane w Sosie na Bazie Francuskiej Zupy Cebulowej 300g

31,99 

Bez konserwantów
Bez oleju palmowego
Polski produkt
produkt rzemieślniczy

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g

Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera delikatne mięso  z kurczaka z wolnego wybiegu duszone w sosie z mango Alfredo. Pulpa mango w połączeniu z pikantną papryczką Jalapeno nadaje mięsu z kurczaka egzotyczny słodko – pikantny smak. Z dodatkiem puszystego białego ryżu i świeżej kolendry jest świetną propozycją na obiad, kiedy chcesz zrobić wrażenie!

Sposób przygotowania

Dania z oferty Kogoota można w prosty sposób przygotować do spożycia. Firma rekomenduje dwa szybkie sposoby. Po pierwsze możesz po prostu włożyć zamkniętą puszkę, bez papierowego opakowania, do gorącej wody na ok. 10 minut. Po tym czasie otwierasz puszkę przekładasz danie na talerz i podajesz. Kolejna metoda to po prostu podgrzewanie zawartości konserwy na patelni lub w rondlu. Po ok. 5 minutach posiłek jest gotowy. Nic trudnego!

Czy wiesz, że…

W niektórych częściach świata mango (Mangifera indica) nazywane jest „królem owoców”. Mango jest pyszne, wszechstronne i łatwe do włączenia do diety.  Przede wszystkim jest bogate w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, a jego spożywanie wiąże się z wieloma korzyściami zdrowotnymi, w tym potencjalnym działaniem przeciwnowotworowym, a także poprawą odporności oraz zdrowia układu pokarmowego i oczu.

Ze względu na twardą skórkę i dużą pestkę może być jednak trudne do pokrojenia. Oto jedna z dobrych metod krojenia mango: Umyte, lecz nieobrane mango, przetnij wzdłuż na plastry ok 6-10 mm od środka. Tak aby ominąć pestkę i oddzielić od niej miąższ owocu. Pokrój miąższ na każdym z dwóch zewnętrznych plastrów w kratkę bez przecinania zewnętrznej skórki. Wyciągnij wycięty miąższ ze skórki.

Kogoot

Konserwy firmy Kogoot zawierają dania restauracyjne, przygotowane przez renomowanych szefów kuchni wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. Marka to koncept stawiający na pierwszym miejscu smak, bez kompromisów. Puszki nie zawierają żadnych konserwantów., wszystko dzięki sterylizacji szczelnie zamkniętej konserwy. Do każdego dania dobierane są indywidualnie optymalne warunki. Pozwala to na zachowanie smaku i odpowiedniej konsystencji potraw.

Składniki

podudzie z kurczaka, mango, mleczko kokosowe, sól biała, papryka Jalapeno, suszone pomidory, trawa cytrynowa, świeża mięta, świeża bazylia, papryka chilli, cukier, liście kafiru, świeża kolendra.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 717 kJ/171 kcal
Tłuszcz 7,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7g
Węglowodany 7,7g
w tym cukry 4,4g
Białko 12g
Sól 3,3g