Dostawa
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.
Opis Produktu
Kajmak tradycyjny to smakowity krem mleczny, który skusi każdego wielbiciela słodkości. Świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, babeczek, gofrów czy naleśników. Często używa się go również do przekładania mazurków. Nadaje się także do jedzenia bezpośrednio ze słoiczka. Jego oryginalny smak sprawia, że nie da się pomylić tego produktu z żadnym innym.
Z połączenia mleka i cukru powstała masa, która znika ze słoiczków szybciej, niż mogłoby się wydawać. Jego szerokie zastosowanie w kuchni sprawia, że dla wielu jest on jej nieodłącznym elementem.
Bez dodatku tłuszczów trans
Kajmak to zdrowsza alternatywa W przeciwieństwie do popularnych kremów producent nie dodaje do kajmaku tłuszczów nienasyconych. Kajmak jest kremem na bazie mleka.
Wytwarzany tradycyjnie
Wpisany na listę produktów tradycyjnych i regionalnych ministerstwa rolnictwa. Kajmak Polder jest członkiem Europejskiej sieci dziedzictwa kulinarnego.
Bez barwników
Brązowy kolor kajmaku pochodzi od naturalnej karmelizacji cukru. Bez sztucznych barwników.
Polska firma rodzinna
Kajmak Polder jest od 21 lat na polskim rynku. Firma od początku ma charakter rodzinny.
Wielokrotnie nagradzany
Kajmak został wyróżniony znakiem Jakość – Tradycja. Przedsiębiorstwo w uznaniu za szybki rozwój otrzymało prestiżową nagrodę Gazeli Biznesu.
Składniki
cukier, mleko pełne pasteryzowane, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)
Wartości Odżywcze
Wartość Odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 370 kcal |
Tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10 g |
Węglowodany | 46 g |
w tym cukry | 41 g |
Białko | 7,3 g |
Sól | 0,37 g |
Pusia –
Córka dała mi w prezencie Niebo w gębie