Dzisiejsza propozycja jest dla 100 procentowych mięsożerców a zarazem smakoszy dobrego jedzenia. Mamy znajomych, którzy regularnie do nas przychodzą na właśnie te burgery. Niepowtarzalny smak nadaje naszemu burgerowi słodka czerwona cebula zamknięta w słoiku przez Agnes Woo. Podstawą zaś jest dobre mięso. Zachęcam do świadomego wybierania certyfikowanych produktów. Wołowina oznaczona znakiem jakości QMP jest produktem dobrej jakości. Świadome wybieranie produktów, które spożywamy jest podstawą tego jak funkcjonujemy dziś i jak będziemy się czuli za lat 10, 15 i później. Wybierajcie produkty bez konserwantów od lokalnych producentów, którzy nie produkują na szeroką skalę. Pamiętajcie – osobą odpowiedzialną za zdrowie rodziny jest osoba robiąca zakupy.
Składniki na 4 sztuki:
– 4 bułki
– 600g wołowiny najlepiej oznaczonej znakiem jakości QMP najlepiej łopatka lub karczek
– słoiczek słodkiej czerwonej cebuli Agnes Woo
– cebulka czerwona
– sałata
– pomidor
– ogórek kwaszony
– łyżka keczupu i łyżka majonezu
Sposób przygotowania:
1. Zacznij od zmielenia mięsa. Po czym dopraw je solą i pieprzem oraz dodaj odrobinę wody. Odstaw do lodówki.
2. Przygotuj wszystkie pozostałe składniki. Pokrój warzywa. Zmieszaj keczup z majonezem.
3. Rozgrzej patelnię grillową.
4. Wyjmij mięso z lodówki i formuj kotlety po 150 g (najlepiej użyć wagi kuchennej).
5. Gdy patelnia będzie rozgrzana układaj na niej przekrojoną na pół bułkę oraz mięso.
6. W zależności od preferowanego stopnia wysmażenia smaż odpowiednio 3-5 minut z każdej strony.
7. Na przygotowanym talerzu ułóż bułkę posmaruj ją przygotowanym wcześniej sosem.
8. Połóż sałatę a następnie wszystkie warzywa. Na warzywach połóż mięso a na mięsie słodką czerwoną cebulę Przykryj wierzchnią częścią bułki.
9. Podawaj od razu aby nie wystygły.