Masła orzechowe
Masło orzechowe to wyjątkowo smaczny i cenny odżywczo dodatek do wielu potraw lub po prostu zdrowy zamiennik tradycyjnego masła z mleka krowiego odpowiedni dla osób poszukujących pełnowartościowych, naturalnych produktów. Sprawdź masła orzechowe wysokiej jakości dostępne w sklepie internetowym PoleNaStole.pl, które dostarczą Ci wartościowych kalorii i zapewnią znakomity smak! Jakie składniki znajdziemy w maśle orzechowym? Do najbardziej wartościowych składników odżywczych masła orzechowego należą przede wszystkim kwasy omega-3, omega-6 i omega-9. Opóźniają one procesy starzenia, pozytywnie wpływają na pracę mózgu, obniżają ciśnienie krwi i zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób, jak miażdżyca, choroby serca i nowotwory. W masłach orzechowych znajdziesz również pełnowartościowe białko, polecane zwłaszcza osobom znajdującym się na diecie bezmięsnej i o zwiększonym zapotrzebowaniu na ten składnik (np. sportowcy) oraz błonnik. Dzięki niemu uregulujesz pracę układu trawiennego, poziom glukozy we krwi i zapewnisz sobie uczucie sytości na długi czas. Masło orzechowe to także produkt, który powinien znaleźć się w diecie kobiet ciężarnych, zawiera bowiem witaminę E, niezbędną do prawidłowego rozwoju płodu. Rodzaje masła orzechowego dostępne w sklepie PoleNaStole.pl Najbardziej tradycyjnym masłem orzechowym, znanym kiedyś jako amerykański przysmak, a dziś powszechnie dostępnym w Polsce, jest masło sporządzane z prażonych orzeszków ziemnych o charakterystycznym smaku. Współcześnie jednak na rynku znajdziemy mnóstwo masła stworzonego z użyciem innych składników dostępnych w ofercie sklepu ze zdrową żywnością PoleNaStole.pl, jak masło z orzechów nerkowca, masło orzechowe z orzechów włoskich czy masło z orzechów laskowych. Naszą ofertę przygotowaliśmy z myślą o osobach prowadzących zdrowy tryb życia i stosujących produkty pochodzenia naturalnego. Pozbawione soli, cukru i oleju palmowego masła orzechowe będą niezbędnym składnikiem zdrowej, zbilansowanej diety, smakując doskonale jako dodatek do pieczywa i jego zdrowych zamienników czy też wzbogacając smak deserów.