Grzyby są istotnym elementem tradycyjnej polskiej kuchni, a dzięki używanemu od wieków procesowi marynowania, możemy się cieszyć smakiem polskich lasów przez cały rok. Borowik jest przez wielu uważany za króla polskich grzybów, dzięki wysokim walorom smakowym i eleganckiej prezencji. Runoland to producent, który stawia na tradycyjne metody produkcji, proste składy i produkty z certyfikatami eko. W borowikach marynowanych nie znajdziecie środków konserwujących, wzmacniaczy smaku czy spulchniaczy.
Marynowane grzyby sprawdzą się jako dodatek do mięsa czy do kanapki, ale również jako składnik sosu tatarskiego. Mogą być też ciekawą bazą dla wegańskiego leczo, a po odcedzeniu i opłukaniu można z nich stworzyć pyszny sos grzybowy.
Przepis na sos: grzyby odcedzić i wypłukać. Następnie podsmażyć i dodać szklankę bulionu (może być wegański). Delikatnie dusić dodając oregano, bazylię, lubczyk i inne ulubione przyprawy – kwaskowy smak można przełamać dodając łyżeczkę cukru. Po dodaniu wszystkich składników dusić przez około 5 minut na średnim ogniu, a na końcu zagęścić np. mlekiem i/lub mąką
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.