Budyń czekoladowy (bezglutenowy) BIO to smaczna i szybka w przygotowaniu propozycja na coś słodkiego ale i zdrowego do jedzenia. Idealny na podwieczorek czekoladowy budyń został przygotowany wyłącznie ze składników pochodzących z rolnictwa ekologicznego, dzięki czemu możemy cieszyć się naturalnym smakiem bez żadnych sztucznych dodatków.
Przygotowany na bazie skrobi kukurydzianej budyń został wzbogacony o kakao, dzięki czemu ma słodki smak i intensywny kolor. Jest to idealna przekąska dla każdego wielbiciela czekolady. Dodatkowo produkt jest bezglutenowy, dzięki czemu każdy może śmiało go jeść.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki.
- Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
- Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.