Budyń ryżowy z jabłkiem i cynamonem (bezglutenowy) BIO to smaczna i szybka w przygotowaniu propozycja na coś słodkiego ale i zdrowego do jedzenia. Idealny na podwieczorek iście szarlotkowy budyń został przygotowany wyłącznie ze składników pochodzących z rolnictwa ekologicznego, dzięki czemu możemy cieszyć się naturalnym smakiem bez żadnych sztucznych dodatków.
Przygotowany na bazie skrobi ryżowej budyń został wzbogacony o jabłka i aromatyczny cynamon, dzięki czemu ma nie tylko słodki smak, ale i cudowny zapach. Będzie idealnym smakołykiem dla wielbicieli szarlotki. Dodatkowo produkt jest bezglutenowy, dzięki czemu każdy może śmiało go jeść.
Sposób przygotowania:
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
- Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
- Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.