Kapusta kiszona to fundamentalny składnik wielu potraw. Produkt głęboko zakorzeniony w tradycyjnej polskiej kuchni. Nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia bez ulubionych uszek, pasztecików czy bigosu.
Produkt szczególnie cenili sobie żeglarze. Używali jej jako ochrona przed schorzeniami oraz chorobami jak np. szkorbut. Kiszonki także używano jako środek zapobiegającego odmrożeniom. Dobrze wzmacnia też układ immunologiczny.
Oprócz tego, że kiszona kapusta wzmacnia odporność to dodatkowo pomaga w prawidłowym procesie trawienia, wspiera układ pokarmowy oraz zmniejsza poziom cholesterolu we krwi. Zawiera witaminę C, magnez, żelazo, potas i wapń.
Runoland oferuje przetwory ze składników ekologicznych. Tradycyjne receptury podtrzymują wspaniały smaki pamiętają nasi dziadkowie i babcie z dawnych lat. Zawiera niemal wszystkie biopierwiastki dzięki czemu jest dużo zdrowsza niż kapusta surowa czy gotowana.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.