Ekologiczny lunch z dyni, bezglutenowy, wegański 440g

Ekologiczny lunch z dyni, bezglutenowy, wegański 440g

11,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Ekologiczny lunch z dyni to niezwykle zdrowa i pożywna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej oraz wegan i wegetarian. Ten dyniowy przysmak świetnie spisze się jako samodzielne danie lub podane w połączeniu z ryżem, makaronem lub kaszą. Bardzo dobrze smakuje też z plackami ziemniaczanymi. Na zimno dyniowy mus może służyć jako pełnowartościowy dip do krakersów czy grzanek czy po dodaniu większej ilości np. soczewicy jako nadzienie do naleśników.

Wiele sposobów podania pozwala na dopasowanie lunchu z dyni do swoich potrzeb i zamiłowań smakowych.

Dynia ma bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie.  Działa przeciwzapalnie, wzmacnia układ odpornościowy oraz zwalcza wirusy i pasożyty.

EAN
5902537540309

Składniki

Dynia Hokkaido*(97%), Marchew*, Soczewica*, Olej kokosowy*, sos sojowy*, (woda, soja*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae), sól himalajska, cebula suszona*, papryka słodka*, pieprz czarny*, curry*, zioła*
Może dodatkowo zawierać: soję, orzechy, seler, sezam, gorczycę.

*produkt ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 88 kcal
Tłuszcz 2,12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,52 g
Węglowodany 12,24 g
w tym cukry 2,24 g
Błonnik 3,67 g
Białko 3,15 g
Sól 0,22 g