Fasola adzuki BIO to produkto pochodzący z rolnictwa ekologicznego, którego cechą rozpoznawczą, prócz intensywnego fioletowo-czerwonego koloru, jest słodki, lekko orzechowy smak. Jest bardzo uniwersalna w zastosowaniu. Pasuje wspaniale do ryżu, zup i dań jednogarnkowych. Wzbogaci smak past, pasztetów i farszy. Nada im wyrazistego koloru i podkręci smak. Idealnie komponuje się zarówno z potrawami mięsnymi, jak i tymi z kuchni wegańskiej czy wegetariańskiej.
Fasolka adzuki, albo inaczej, czerwona soja jest bogata w wiele witamin i cennych minerałów. Jest niskokaloryczna, więc osoby chcące zrzucić kilka kilogramów z pewnością nie przejdą obok niej obojętnie. Ze względu na wysoka zawartość białka, fasola ta jest świetnym zamiennikiem mięsa.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować od 40 min do 1 godz., w tej samej, nieosolonej wodzie, solić dopiero pod koniec gotowania.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.