Fasolka adzuki BIO 1kg

Fasolka adzuki BIO 1kg

16,99  11,89 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Fasolka adzuki BIO to naturalny produkt charakteryzujący się słodkim, lekko orzechowym smakiem. Pochodząca z ekologicznej uprawy fasola ma nie tylko wyjątkowy smak ale i piękny kolor. Jako dodatek jest niezwykle uniwersalna. Pasuje wspaniale do ryżu, zup i dań jednogarnkowych. Wzbogaci smak past, pasztetów i farszy. Nada im wyrazistego koloru i podkręci smak. Idealnie komponuje się zarówno z potrawami mięsnymi, jak i tymi z kuchni wegańskiej czy wegetariańskiej.

Fasolka adzuki, albo inaczej, czerwona soja jest bogata w wiele witamin i cennych minerałów. Jest niskokaloryczna, więc osoby chcące zrzucić kilka kilogramów z pewnością nie przejdą obok niej obojętnie.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną (przez kilka godzin) i przepłukaną fasolę gotować w osolonej wodzie (przez około 60 minut). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

Składniki

fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 363 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 13 g
Białko 20 g
Sól 0 g