Fasolka adzuki BIO 400 g

Fasolka adzuki BIO 400 g

7,79  5,45 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1534 kJ / 363 kcal

Tłuszcz – 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g

Węglowodany – 63 g

w tym cukry – 0 g

Błonnik – 13 g

Białko – 20 g

Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)