Fasolka Czerwona Kidney BIO 400g to ciekawy w smaku produkt, który swoją nazwę zawdzięcza nerkowatemu kształtowi. Jej przepiękny kolor i oryginalny smak sprawiają, że wiele osób po prostu nie może się bez niej obejść. Dzięki wysokiej zawartości białka oraz błonnika jest idealna dla osób będących na diecie bezmięsnej.
Fasolka sprawdzi się idealnie do wielu zup oraz dań jednogarnkowych. Będzie idealnym dodatkiem do letnich sałatek. Nie może jej zabraknąć w żadnym daniu kuchni meksykańskiej. Po zmieleniu stanowi świetną bazę do pasztetów i past domowej roboty.
Fasolka Czerwona Kidney BIO 400g jest bogata w antyoksydanty. Ma niski indeks glikemiczny, dlatego poleca się ją osobą cierpiącym na cukrzycę.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio namoczoną co najmniej przez 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w nieosolonej wodzie przez około godzinę. Osolić ją dopiero pod koniec gotowania.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.