Fasolka Pinto BIO 400g jest uważana za jedną z ładniejszych gatunków fasoli. Jest to zdecydowanie dekoracyjna roślina strączkowa. Jej wygląd i oryginalny smak sprawiają, że wiele osób po prostu nie może się bez niej obejść.
Fasolka sprawdzi się idealnie do wielu zup oraz sosów. Będzie nie tylko ślicznym ale i pożywnym dodatkiem do sałatek, a także dań duszonych. Wspaniale komponuje się potrawami z kukurydzą i ryżem.
Fasolka Pinto BIO 400g jest bogata nie tylko w białko czy magnez, ale także potas, sód, wapń i żelazo, Jest magazynem witaminy C oraz tych z grupy B. Fasolka ta wspomaga trawienie i przyspiesza nasz metabolizm. Błonnik zawarty w tej odmianie fasoli zapobiega także wchłanianiu złego cholesterolu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio namoczoną co najmniej przez 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w nieosolonej wodzie przez około godzinę. Osolić ją dopiero pod koniec gotowania.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.