Kasza Gryczana Biała z Dynią, Szpinakiem i Słonecznikiem to szybkie i proste w przygotowaniu danie, które zawiera wszystkie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki odżywcze.
Kasza gryczana biała jest najzdrowszą odmianą kasz wytwarzanych z gryki. Dodatek dyni, szpinaku i słonecznika sprawia, że nabiera ona wyrazistego smaku i zapachu. Doskonale nadaje się na szybki, sycący obiad, który można przygotować w 20 minut.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Według BABCI:
1. Do 350 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
Według WNUKA:
1. Do naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.
PROPOZYCJA SERWOWANIA:
Przygotuj ciasto naleśnikowe z dodatkiem szpinaku i usmaż z niego placki. Ugotowaną z jednej torebki kaszę przestudź, dodaj 100 g białego sera, soli oraz pieprzu do smaku i dokładnie wymieszaj. Farsz rozsmaruj na naleśnikach i zwiń je w rulon. Smacznego!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.