Kasza gryczana biała z dynią, szpinakiem i słonecznikiem 250g

Kasza gryczana biała z dynią, szpinakiem i słonecznikiem 250g

6,49 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Kasza gryczana biała z dynią, szpinakiem i słonecznikiem to szybkie i proste w przygotowaniu danie, które zawiera wszystkie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki odżywcze.

Kasza gryczana biała jest najzdrowszą odmianą kasz wytwarzanych z gryki. Dodatek dyni, szpinaku i słonecznika sprawia, że nabiera ona wyrazistego smaku i zapachu. Doskonale nadaje się na szybki, sycący obiad, który można przygotować w 20 minut.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Według BABCI:
1. Do 350 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.

Według WNUKA:
1. Do naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.

PROPOZYCJA SERWOWANIA:
Przygotuj ciasto naleśnikowe z dodatkiem szpinaku i usmaż z niego placki. Ugotowaną z jednej torebki kaszę przestudź, dodaj 100 g białego sera, soli oraz pieprzu do smaku i dokładnie wymieszaj. Farsz rozsmaruj na naleśnikach i zwiń je w rulon. Smacznego!

 

EAN
5903776001798

Składniki

kasza gryczana biała (min. 65%), soczewica czerwona, dynia suszona (5,5%), pestki słonecznika (5,5%), pestki dyni (5,5%), cebula suszona, szpinak suszony (1%), czosnek suszony.
Może zawierać gluten.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 389 kcal
Tłuszcz 9,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 3,2 g
Białko 17 g
Sól 0,09 g