Kasza gryczana biała z jarmużem, pomidorami i słonecznikiem to ciekawa propozycja zarówno na ciepły obiad, jak i wartościowe i sycące śniadanie. Nada się również idealnie jako dodatek do obiadu, farszu, czy sałatki.
Propozycja, obok której nie przejdą z pewnością weganie i wegetarianie. Jest szybka w przygotowaniu, zdrowa i dostarcza wszystkich potrzebnych składników odżywczych.
Kasza gryczana biała to delikatna w smaku kasza, która jest źródłem błonnika i kwasy foliowego. Jej połączenie z bogatym w wartości odżywcze jarmużem, słodkimi suszonymi pomidorami i słonecznikiem tworzy wyjątkowy smak i aromat, który zapamiętuje się na długo.
Sposób przygotowania:
1. Do 250 ml gotującej się wody wsyp zawartość jednej torebki, dodaj szczyptę soli i pieprzu oraz łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka.
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.