Kasza gryczana biała ze szpinakiem, soczewicą i pieczarkami to świetna propozycja na obiad, bądź dodatek do niego dla miłośników delikatnych smaków. Doskonale sprawdzi się też jako oryginalny dodatek do dań obiadowych, sosów, sałatek czy farszów.
Wartościowy i zdrowy posiłek idealny dla wegan i wegetarian oraz osób, które nie maja czasu na przygotowanie pożywnego i pełnowartościowego posiłku od podstaw.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 400 ml gotującej się wody dodaj zawartość jednej torebki, szczyptę łyżeczki soli i łyżeczkę oleju lub masła.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 400 ml wody, wsyp zawartość jednej torebki, 1/3 łyżeczki soli i łyżeczkę oleju lub masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut. na pół mocy mikrofalówki.
PROPOZYCJA PODANIA
Przygotuj ciasto naleśnikowe i usmaż z niego placki. Do ugotowanej z jednej torebki kaszy dodaj posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą, dużą ilością pieprzu i wymieszaj. Farsz nałóż na naleśniki i zwiń je jak krokiety. Przed podaniem podsmaż. Smacznego!
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja: dla 4 osób
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.