Kasza Gryczana z Grzybami, Cebulką i Tymiankiem jest świetną propozycją na obiad dla osób, które akurat nie mają czasu żeby przygotować sobie zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Przygotowanie tego dania zajmie maksymalnie 30 minut, a później będzie można cieszyć się jego wyjątkowym smakiem i cudownym aromatem dzięki tymiankowi.
Kasza gryczana ceniona jest od stuleci za swoje walory odżywcze. W połączeniu z grzybami smakuje wyśmienicie. Kasza gryczana często stosowana jest jako dodatek do gorących dań zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Z dodatkiem zsiadłego mleka, w upalne dni jest świetnym, sycącym posiłkiem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Według BABCI:
1. Do garnka wsyp zawartość 1 torebki i pół łyżeczki soli oraz wlej 300 ml wody (1,5 objętości dania). Możesz dodać 1 łyżeczkę masła.
2. Doprowadź do wrzenia, często mieszając.
3. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 15 minut na minimalnym ogniu. Nie odkrywaj garnka!
4. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.5. Dopraw do smaku.
Według WNUKA:
1. Do naczynia wsyp zawartość 1 torebki i pół łyżeczki soli oraz wlej 300 ml wody (1,5 objętości dania). Możesz dodać 1 łyżeczkę masła lub oleju.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 15 minut na pół mocy.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.