Kasza Jaglana z Cukinią, Pomidorami i Słonecznikiem jest doskonałą propozycją na szybki sycący obiad, który można przygotować w zaledwie 15 minut. Może być też oryginalnym dodatkiem do dań obiadowych, sosów, sałatek czy farszów. Nie trzeba do jego przygotowania umiejętności i dużo czasu. Szybkie i proste w przygotowaniu danie jest również pełne wartościowych witamin i składników odżywczych.
Cukinia wpływa pozytywnie na proces trawienia, natomiast pomidor zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia, niektórych typów nowotworów, a nawet opóźnia proces starzenia.
Sposób przygotowania według Babci Zosi:
1. Do 400 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
Według Wnuczka:
1. Do naczynia wlej 400 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.
Propozycja serwowania: Ugotowaną kaszę z jednej torebki przestudź, dodaj jajko, trzy łyżki bułki tartej, posiekany czosnek i kolendrę. Wymieszaj składniki i uformuj z nich kotlety. Piecz je przez 30 minut w 200 stopniach (po 15 minutach obróć kotlety na drugą stronę). Smacznego!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.