Kawa z korzenia cykorii EKO to niezwykle smaczna i zdrowa alternatywa zwykłej „małej czarnej”. Jest zdrowsza od zwykłej kawy i mogą ją pić nawet dzieci w wieku szkolnym. Delikatny smak tej kawy z pewnością znajdzie swoich fanów wśród wielbicieli lekkich kaw i oryginalnych smaków.
Cykoria, a dokładniej jej korzeń jest bogaty w insulinę. Do tego wzmacnia odporność i pomaga pozbyć się toksyn z organizmu. Kawa z cykorii jest niskokaloryczna, więc osoby dbające o linie z pewnością nie przejdą obok niej obojętnie. Stymuluje ona trawienie, nie zawiera kofeiny, a do tego poprawia metabolizm.
Sposób użycia:
1 czubatą łyżeczkę kawy wsypać do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć ok. 10 minut.
Można dodać do smaku śmietanki, mleka, cukru lub miodu. Dla uzyskania bardziej intensywnego naparu zaleca się gotować kawę przez ok. 2-3 minuty.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.