Wypalana metodami rzemieślniczymi w tradycyjnym piecu bębnowym.
Najwyższej jakości ziarna kawy z gatunku Arabica w Peru. Kawa bezkofeinowa nie jest w 100 % wolna od kofeiny. Większość kaw bezkofeinowych zawiera 2-3 % naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę. Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego organiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne.
W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera cząsteczki kofeiny.
Profil smakowy: Delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.