Konfitura z czarnej jagody EKO powstała w taki sposób, by gotowy produkt zachował pełnię aromatu i smaku. Przygotowanej wyłącznie ze składników pochodzących z uprawy ekologicznej konfitury nie powinno zabraknąć w kuchni wielbicieli domowych wypieków. Będzie ona idealna jako nadzienie do nich, jak i dodatek do deserów. Sprawi, że kanapka na śniadanie czy kolację będzie ciekawsza. Prosto ze słoiczka smakuje równie dobrze.
Jagoda chroni naczynia krwionośne i obniża poziom cholesterolu we krwi. Zapobiega powstawaniu żylaków i infekcjom pęcherza moczowego. Jest zdrowa i smaczna jednocześnie, przez co zawartość słoiczka zniknie naprawdę szybko.
yolantasen –
Ilość cukru powala, oczy na wierzch wychodzą.
52% cukru.
Porównuję ze swoją domową, gdzie użyłam około 15-20% cukru.
Jest to tak słodkie, że ciężko przełknąć.
Daję dwie gwiazdki za brak konserwantów, ale produkt eko to według mnie nie jest produkt nafaszerowany cukrem.
Pole na Stole –
Dzień dobry,
Dziękujemy bardzo za komentarz. Ilość cukru w produkcie związana jest z wysoką zawartością cukru w samych owocach oraz procesem wytwarzania konfitury. Dokładny proces jest tajemnicą wytwórcy, ale około 75% cukru w tym produkcie pochodzi z owoców. Alternatywą dla konfitur mogą być musy lub powidła, które nie wymagają tak dużej ilość cukru w procesie produkcji. Przy okazji polecamy nasze produkty z kategorii dżemy, powidła i konfitury. W znalezieniu produktów bez dodatku cukru może pomóc filtr „bez dodatku cukru”: http://www.polenastole.pl/k/smarowidla-i-pieczywo/dzemy-powidla-i-konfitury/typ-bez-dodatku-cukru/
Pozdrawiamy,
Zespół Pole na Stole
Kamila Masłowska –
Konfitura jest przepyszna i kupiona już nie raz i nie dwa. Duże całe owoce, idealnie słodka i pyszna na bułce z masłem i nie tylko. Polecam