Mak niebieski BIO 400g

Mak niebieski BIO 400g

23,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Mak niebieski BIO to obowiązkowy składnik wielu ciast i smaczny dodatek do pieczywa. Jego szerokie zastosowanie w kuchni sprawia, że wiele osób nie wyobraża sobie, jakby mogło go zabraknąć w szafce kuchennej. No bo jak to tak, makowiec bez maku? Mak niebieski sprawdzi się świetnie także w daniach warzywnych oraz mięsnych. Dopełni smaku wielu sosów i przyozdobi przygotowane potrawy.

Mak ten, choć niepozorny, jest niezwykle wartościowym składnikiem diety. Bogaty w A, D, E oraz C wzmacnia nasz organizm i reguluje wiele procesów w nim zachodzących. Jest również źródłem żelaza, magnezu, fosforu i cynku.

Składniki

mak niebieski* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 517 kcal
Tłuszcz 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,9 g
Węglowodany 4,2 g
w tym cukry 2,3 g
Białko 20 g
Sól 0,05 g