Makaron z Ciecierzycy Rurka Penne Bezglutenowy BIO 250g

Makaron z Ciecierzycy Rurka Penne Bezglutenowy BIO 250g

13,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Makaron z ciecierzycy rurka penne BIO to ekologiczny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej makaroniarza, czy wielbiciela zdrowej żywności. Ten naturalny makaron sprawdzi się wyśmienicie do pesto, sałatek, sosów, a także zapiekanek i zup. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to zdrowa alternatywa  dla zwyczajnego makaronu.

Taki makaron będzie idealny dla osób na diecie bezglutenowej i wegan. Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim żadnych sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 14-16  min, al. dente 9  min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

 

Składniki

Mąka z ciecierzycy*, woda źródlana

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1297kJ/300 kcal
Tłuszcz 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g
Węglowodany 44 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 16 g
Białko 19 g
Sól 0,09 g
Mangan 12mg
Miedź 0,31mg
Fosfor 169mg
Żelazo 29mg
Cynk 15mg