Makaron (z groszku zielonego) świderek fusilli bezglutenowy BIO to nietypowy i wyjątkowy w smaku produkt, który został przygotowany z wysokiej jakości składników pochodzenia naturalnego. Ten ekologiczny makaron to nie tylko piękny, ciekawy kolor ale i wspaniały smak, któremu nie oprze się żaden makaroniarz. Sprawdzi się wyśmienicie do pesto, sałatek, czy nawet zup. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to wspaniały zamiennik dla zwyczajnego makaronu.
Dodatkowo został przygotowany z produktu pochodzącego z uprawy ekologicznej, więc nie znajdziemy w nim żadnych sztucznych dodatków. Czysty smak i wysoka jakość.
Sposób przygotowania
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6- 7 minut, al dente 3 – 4 minuty (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.