Makaron z jarmużem, cukinią i szpinakiem 180g

Makaron z jarmużem, cukinią i szpinakiem 180g

6,49 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

Makaron z jarmużem, cukinią i szpinakiem to smaczne, zdrowe i sycące danie, które można przygotować w 20 minut, bez zbędnego bałaganu i kombinowania. Ono samo może być pełnym posiłkiem, a może stanowić część obiadu. Znakomity pomysł na obiad dla wegetarian oraz wielbicieli zielonych warzyw i ziół. Makaron jest bardzo delikatny i znakomicie łączy się z cukinią, a całości aromatu i koloru dopełnia świeży szpinak i jarmuż. Ciężko będzie obok takiego smakołyka przejść obojętnie.

Sam smak to nie wszystko jednak. Ta propozycja to prawdziwa bomba witaminowa, bogata w żelazo, luteinę, wspomagającą widzenie i antyoksydantów

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

WEDŁUG BABCI

1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.

2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.

WEDŁUG WNUKA

1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.

2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.

 

PROPOZYCJA PODANIA

Doprowadź do wrzenia 250 ml śmietanki 18%. Dodaj 150 g pokrojonego sera pleśniowego i mieszaj aż ser się rozpuści, a całość uzyska kremową konsystencję. Dodaj sos do ugotowanego według przepisu makaronu i wymieszaj całość. Smacznego!

 

Składniki

makaron z pszenicy durum 84%, brokuł suszony, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), cukinia suszona 3%, szpinak suszony 1%, jarmuż suszony 1%, czosnek suszony, papryka chili, gałka muszkatołowa.
Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 353 kcal
Tłuszcz 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 4,2 g
Białko 15 g
Sól 0,07 g