Makaron z pomidorami, soczewicą i bazylią 180g

Makaron z pomidorami, soczewicą i bazylią 180g

6,49 

Na stanie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Opis produktu

 

Makaron z pomidorami, soczewicą i bazylią to bardzo aromatyczna propozycja na posiłek bądź dodatek do np. obiadu. Delikatny makaron wręcz rozpływa się w ustach, a dodatek pomidorów i bazylii zapewnia świeżość i niezapomniany smak.

Danie sprawdzi się na stole wegańskim i wegetariańskim. Przygotowanie takiego posiłku nie zajmie dużo czasu, więc jest to idealna propozycja dla tych, którzy nie maja czasu na przygotowanie od podstaw pełnowartościowego i pożywnego posiłku.

Całość została przygotowana z wysokiej jakości składników pochodzenia naturalnego, więc nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.

Czas przygotowania: 12 minut

Porcja: dla 2 osób

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

WEDŁUG BABCI

  1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
  2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.

WEDŁUG WNUKA

  1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
  2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.

PROPOZYCJA PODANIA

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem i przełóż do niego makaron. Zapiekaj 15 minut w 180 stopniach. Na wierzchu zapiekanki ułóż liście rukoli i pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smacznego!

Składniki

makaron z pszenicy durum 67%, soczewica czerwona 22%, pomidor suszony 6,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), czosnek suszony, papryka chili, bazylia 0,1%.

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 375 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 70 g
w tym cukry 3 g
Białko 17 g
Sól 0,05 g