Makaron (z soczewicy czerwonej) muszla gnocchi sardi bezglutenowy BIO 250g

Makaron (z soczewicy czerwonej) muszla gnocchi sardi bezglutenowy BIO 250g

14,99 

Ostatnie sztuki. Kup teraz!

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis produktu

Makaron (z soczewicy czerwonej) muszla gnocchi sardi bezglutenowy BIO to naturalny produkt, którego nie może zabraknąć w żadnej szafce kuchennej wielbiciela zdrowej żywności. Ten ekologiczny makaron został przygotowany z mąki powstałej po zmieleniu czerwonej soczewicy. Dzięki czemu na ciekawy smak i piękny, lekko różowy kolor. Sprawdzi się wyśmienicie przede wszystkim do sałatek oraz zup. Każdy miłośnik makaronu znajdzie już dla niego odpowiednie zastosowanie, żeby móc się zachwycać tym wyjątkowym smakiem. Jest to idealny, a przede wszystkim zdrowy zamiennik dla zwyczajnego makaronu.

Produkt jest wegański i bezglutenowy, więc każdy smakosz może śmiało z niego korzystać. Czysty smak i wysoka jakość.

Sposób przygotowania:

Zagotuj dużą ilość wody (na całe opakowanie około 4-5 litrów). Osól wodę i dodaj łyżkę oleju roślinnego. Wrzuć makaron powoli do gotującej się wody. Gotuj około 9-11 minut (do miękkości) lub 7-8 minut (al’dente).

 

 

Składniki

mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 342 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 56,3 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 4,9 g
Białko 23,8 g
Sól 0,036 g