Makaron ze szpinakiem, pomidorami i papryką 180g

Makaron ze szpinakiem, pomidorami i papryką 180g

6,49 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Makaron ze szpinakiem, pomidorami i papryką to bardzo aromatyczna propozycja na obiad bądź dodatek do niego dla wielbicieli intensywnych smaków. Zdrowe i pożywne danie jest szybkie w przygotowaniu, więc spodoba się tym, którzy nie maja czasu na przygotowanie od podstaw pełnowartościowego posiłku.

Nie może go również zabraknąć na wegańskim i wegetariańskim stole.

Całość jest przygotowana z najwyższej jakości składników pochodzenia naturalnego. Zdrowe, pożywne i niezwykle smaczne.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

WEDŁUG BABCI

1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.

2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.

WEDŁUG WNUKA

1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.

2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.

PROPOZYCJA PODANIA

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. W garnku wymieszaj 2 jajka, 2 łyżki mleka, 100 ml śmietany 18% i 50 g startej mozzarelli. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni, przełóż na nią ugotowany makaron, dociśnij i zalej masą jajeczno-serową. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu aż jaja się zetną. Całość posyp startą mozzarellą i parmezanem, przykryj i poczekaj aż ser się stopi. Smacznego!

 

EAN
5903776002047

Składniki

makaron z pszenicy durum 86%, pomidor suszony 5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), szpinak suszony 2,5%, papryka suszona 2%, czosnek suszony, papryka chili 0,3%.

Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 347 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 68 g
w tym cukry 2,7 g
Białko 14 g
Sól 0,09 g