Nasiona czarnuszki dawniej były uważane za „lek na wszystko”. Nie bez powodu te czarne nasionka cieszyły się takim tytułem. Zwiększają one ogólną odporność organizmu i hamują rozwój chorób układu oddechowego. Napar przygotowany z tych nasion chroni wątrobę, a dodatkowo wspiera ją w wykonywanych przez nią funkcjach, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Natomiast olejek z nasion czarnuszki zapobiega wystąpieniu wrzodów żołądkowych.
Tych właściwości można jeszcze mnożyć i mnożyć, ale żeby móc z ich skorzystać, trzeba wiedzieć jak wykorzystać te dobroczynne nasiona. Warto dodać je do dań bardzo ciężkich i tłustych. Idealnie sprawdzają się do domowych wypieków, zarówno pieczywa jak i słodkości. Można wzbogacić nią herbaty oraz alkohole, a także przygotować z nich olej bądź napar.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.