Pasta curry tandoori BIO 80g

Pasta curry tandoori BIO 80g

9,99 

Brak w magazynie

Bez dodatku cukru
Bez glutenu
Bez laktozy
Certyfikat Eko/Bio
Wegańskie
Wegetariańskie

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Opis Produktu

Pasta curry tandoori BIO to wyjątkowy, naturalny dodatek do dań, który rozkocha w sobie każdego wielbiciela wyrazistych aromatów. Pasta curry sprawdzi się idealnie w daniach prosto z  indyjskiej kuchni, które nie byłyby takie same bez choćby odrobiny curry.

Ten niezwykle aromatyczny produkt znajdzie swoje zastosowanie zarówno w kuchni mięsnej, jak i tej wegańskiej oraz wegetariańskiej. Doda charakteru przygotowywanym daniom, poprawi ich kolor i sprawi, że nikt nie przejdzie obok nich obojętnie.

Nie dodano do pasty żadnych sztucznych dodatków. Większość składników pochodzi z upraw ekologicznych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Usmażyć 350g kurczaka lub indyka lub tofu i 2 cebule. Dodać pastę curry oraz 200 ml jogurtu lub śmietanki.
EAN
8718976015578

Składniki

zioła i przyprawy * (kolendra*, czosnek*, imbir*, chili*, bazylia*, kardamon*, pieprz*, gałka muszkatołowa*, kurkuma*, kumin*, liście limonki*, cynamon*, goździki*),  olej kokosowy virgin*, pomidory*, sól, ryż*, kokos*, syrop ryżowy*, ocet*, cebula*

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 232 kcal
Tłuszcz 18,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1 g
Węglowodany 15 g
w tym cukry 4,2 g
Białko 2,3 g
Sól 3,8 g