Pasta Słonecznikowa z Curry 160g

Pasta Słonecznikowa z Curry 160g

6,71 

Brak w magazynie

Bez glutenu
Bez laktozy
Wegańskie
Wegetariańskie
Źródło błonnika pokarmowego

Dostawa

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.

Zamów w ciągu
, a paczkę wyślemy jeszcze dzisiaj.

Opis Produktu

Pasta Słonecznikowa z Curry 160g jest to krem do smarowania kanapek na bazie prażonego słonecznika i mieszanki przypraw curry. Świetny zamiennik pikantnego pasztetu dla wegan i wegetarian w wersji gotowej do spożycia. Pestki słonecznika są obfitym źródłem witamin, mikroelementów i zdrowych kwasów tłuszczowych. Dostarczają m.in. witaminę E, nazywaną witaminą młodości. Regularne spożywanie pestek słonecznika wspomaga także serce, układ krwionośny i wspiera pracę mózgu. Słonecznik ma również działanie antynowotworowe i pomaga regulować poziom cholesterolu we krwi. Curry natomiast to mieszanka aromatycznych orientalnych przypraw o licznych prozdrowotnych właściwościach. Dzięki nim Pasta Słonecznikowa z Curry zyskuje aromat, pikantny smak, a nawet lekko żółty kolor.

Smarowidło ma intensywny smak, ale nie powoduje uczucia ciężkości.

Świetnie się sprawdzi do kanapek i jako dodatek do dań. Warto dodać ją do ciasta na falafele, czy roślinne burgery lub do leczo przed końcem gotowania. Można też maczać w niej świeże warzywa lub domowe chipsy z jarmużu.

Składniki

woda, obłuszczone ziarna słonecznika 39%, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny**, koncentrat soku jabłkowego, curry 3,9% (sól, kurkuma, kozieradka, kolendra, czosnek granulowany, kmin rzymski, gorczyca biała, cynamon, imbir, goździk, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili), drożdże suszone nieaktywne, sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przyprawy (w tym seler).
** – składnik ekologiczny

Uwaga: produkt może zawierać soję, sezam, gorczycę.

Wartości Odżywcze

Wartość Odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1147 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 22g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3g
Węglowodany 10g
w tym cukry 3,6g
Błonnik 3,0g
Białko 8,2g
Sól 0,95g