Placki ziemniaczane klasyczne to produkt, dzięki któremu możesz cieszyć się smakiem tradycyjnej potrawy prosto z polskiej kuchni bez uciążliwego obierania i tarcia ziemniaków. Wystarczy dodatek wody, jajka i ciasto na placki gotowe. Mniej bałaganu, więcej radości z jedzenia.
To danie z pewnością pozwoli nam wrócić pamięcią do czasów dzieciństwa. Świetny pomysł na obiad, kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie posiłku, albo zwyczajnie brak nam umiejętności.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml wody. Możesz dodać 1 jajko.
2. Odstaw wszystko na 10 minut, aby ziemniaki napęczniały, a ciasto zgęstniało. Gdy ciasto jest za gęste dodaj jeszcze trochę wody.
3. Placki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Rady Babci Zosi: Placki ziemniaczane po usmażeniu zawsze odkładam na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaję je z cukrem, kwaśną śmietaną lub gulaszem.
Liczba porcji: 4 osoby / 12 placków
Czas przygotowania: 20 minut
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.